покажи

За нас

Основни дейности

Основната дейност на дружеството е  предоставяне на хотелиерски, ресторантьорски и балнеологични услуги.
Търговски обект на дружеството "Астера І" ЕАД е хотелски комплекс "Астера" от елитната верига "А-хотели". Съгласно разрешение за експлоатация от 18.06.2004 г., хотелът функционира в курортен комплекс "Златни пясъци". Разположен е в най-атрактивната част на комплекса - до крайбрежната алея. Стратегията на дружеството е да разработи туристически продукт, насочен към клиенти от различни националности и възрастови категории, като предложи всякакви удобства и развлечения "под покрива" на хотела.
На територията на хотелски комплекс "Астера" функционират следните обекти:
Хотелска част - 277  двойни стаи
Нощен комплекс Arrogance Music Factory
Ресторант Рустик - капацитет 160 места
Ресторант Аква -  капацитет 264 места
Лоби бар - 140 места
Витамин бар - 50 места
Бар тераса "Belle View" с капацитет 150 места.
Модерен Wellness & SРА център, предлагащ най-съвременните процедури, програми, масажи и терапии, както и солариум, закрит басейн, открит басейн, център за красота, парна баня, сауна, фитнес зала
Три конферентни зали за провеждане на бизнес мероприятия с капацитет 288, 100 и 30 места
 
Основната част от приходите на "Астера І" ЕАД се формира от продажбата на туристически пакет услуги. Ритмичността на приходите се осигурява от сключените дългосрочни договори с туроператорски фирми.
През 2005 г. и 2006 г. „Астера" оглавява класацията за най-качествени услуги в потребителския уебсайт на туроператора TUI. Хотелът е избран за Ваканционен хотел на 2006 година в ежегодния конкурс на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.