покажи

За курорта

Местоположение
Местоположение

Местоположение

Златни пясъци е най - големият курортен комплекс по Северното Черноморие.
Климат
Климат

Климат

Климатът се характеризира като континентално - средиземноморски.
История
История

История

Името "Златни пясъци" идва от стара легенда, която разказва за пирати, които са вкопали златно съкровище в земята по крайбрежието, северно от гр. Варна. Ядосана на бандитите, земята си отмъстила, като превърнала златото в чуден златист пясък.
Забележителности
Забележителности

Забележителности

Природен парк "Златни пясъци", Аладжа манастир, Атракционен парк “Акваполис”
Полезна информация
Полезна информация

Полезна информация

България е държава в Югоизточна Европа, в източната част на Балканския полуостров и заема 22% от неговата територия. Населението на страната е 7,4 мил. души.

Златни пясъци е най-големият курорт по северното черноморско крайбрежие. Разположен в екологично чист залив, той е на 18 км североизточно от Варна и на 488 км източно от София. Комплексът е изграден в полите на Природен парк „Златни пясъци“. На север достига до с. Кранево, а на юг - до вилно селище Чайка. В близост се намираи най-старият български морски курорт - Св.Св. Константин и Елена.
“Златни пясъци” е носител на “Син флаг” – престижна международна награда за екологично чист курорт.
През летния сезон температурите са от 24 до 29оС. Микроклиматът, топлото море, прекрасният плаж и вековните гори превръщат Златни пясъци в прекрасно място за почивка и забавления. Плажната ивица, покрита с фин златист пясък, е с дължина 3,5 км и е широка до 100 м.
 
Официална уеб-страница